Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2010 16:31 - Не чувам, не виждам, не говоря за борсата?
Автор: bigbear Категория: Бизнес   
Прочетен: 1131 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 13.12.2010 19:46


Явно на ръководството на борсата настоящата фаза от развитието на българския пазар - Няма търговия, няма проблем не е достатъчна.

Навлизаме в нова фаза - Не искам да чувам, да виждам или да говоря за борсови сделки. Ето старта на промяната

"13-12-2010 - Съобщение от БФБ-София

 Поради липсата на интерес и ниската посещаемост на форума на БФБ-София АД, считано от 13.12.2010 г.  се преустановява работата на същия. Всички запитвания, мнения или коментари, свързани с борсата могат да бъдат отправяни директно по телефон или електронна поща."

Формално връзката се запазва чрез телефони разговори или електронна поща, но това е стъпка назад.  Всеки които е бил в ситуацията на бизнес с много потребители които се обучават в процеса на употреба на продукта знае, че има редица случаи в които всеки нов потребител минава през еднообразни и повтарящи се с предходни потребители ситуации и въпроси. Далеч по-лесно е да се отговори масово чрез форум на тези въпроси , след това постепенно това да се обедини в категория Често Задавани Въпроси. По този начин се спестява много еднообразна работа на малък управленски екип.

Другият плюс на форума е да се публикуват и обсъждат планове и намерения. Това спомага много грешни идеи да се разпознаят още в зародиш и никога да не успеят да стигнат до изпълнение. Много глави мислят по-добре от една. Така идеите могат да се преситят от грешните и да се подобрят и оптимизират.

Третия плюс на форума е, че позволява да се откриват проблеми в продукта от предложения или сигнали на добронамерени потребители. Всичко изброено до тук е така наречената Обратна връзка с потребителя в нашия случай с инвеститора.

Това обаче не е нужно на ръководството на БФБ вече и формално да показват, че ги е грижа за мнението на инвеститорите и че желаят да поддържат обратна връзка с тях.

За да съществува Обратна връзка първо трябва да има Права връзка с инвеститорите - борсата да споделя неокончателни планове и идеи с инвеститорите, да участва в обсъждането им на своя форум и на други специализирани форуми, когато има проблем, с прекъсване на търговията примерно, да го публикува веднага , а не когато проблема е пред отстраняване и другите форуми или сайтове вече са го обявили. Липсата на комуникация от страна на Борсата е довела до цитирам ... липсата на интерес и ниската посещаемост на форума на БФБ-София АД... Но няма смисъл да посещаваш място където създателите му не го посещават и не го развиват.Така че при липса на Права връзка с инвеститорите кому е нужна Обратна?

Липсата на грижа прозира и в липсата на обратен адресат на потенциалните бъдещи телефонни и електронни съобщения. Прилича на наивното писмо на малкото момченце адресирано до "Дядо и баба на Село". На кого е възложено да отговаря на въпросите , на кой телефон, кой е мейла за връзка по тези въпроси. Няма информация която да отговоря на тях и но и липсата и също е отговор...



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bigbear
Категория: Бизнес
Прочетен: 294991
Постинги: 70
Коментари: 97
Гласове: 402
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031